Brico: Construcció amb Palets


08·01·2013 - Avui portem el primer capítol de Bricolatge. Com sabem que a molts de vosaltres us agrada i ho posseu en pràctica en els vostres horts doncs hem cregut que us podria interessar la explicació del nostre tancat.

La idea de crear un tancat per l'hort i els animals va venir per dues raons principals.

 La primera de totes era la de rehabilitar l'antic galliner i així donar-li un bon aspecte i el segon motiu va ser el de evitar robatòris en la nostre collita. Així doncs vam pensar una manera efectiva i econòmica i vam topar amb la idea de crear parets amb Palets i realitzar una mena de caseta.

Primer de tot vam fer una bona sol·licitud de palets a les xarxes socials i a les nostres amistats i en vam trobar prop de 40 unitats.

¡Ara ja podem possar-nos a treballar!


1. Muntem les parets; el procediment es ben senzill. Vam unir dos palets de mides iguals per els laterals i part central de manera que quedi una estructura solida de 2 metres d'alçada per 1 d'amplada (aproximadament). Aquest procediment l'hem repetit fins a 4 vegades per tal de crear la paret gran amb les mesures desitjades.

Unió de dos palets que conformen una esctructura única i sólida

2. Preparem la base; per tal de tindre una bona superfície vam crear una base de toxos cimentada dins de la sorra, d'aquesta manera ens assegurem que el palets estàn ben assentats.

3. Punts de recolzament; aprofitant l'estructura de l'antic galliner afegim cabirons ensorrats 45-50cm i també cimentats per tal de tindre major estabilitat. Reforçem la part superior també amb cabirons clavats a totes les esctructures de palet exceptuant la porta.

4. Fixem; l'últim punt es el de clavar les esctructures de palets entre elles i als respectius cabirons laterals i superior per tal de que quedi ben fixat.



Plantejem l'esctructura, preparem la base solida amb ciment i toxos, finalment fixem.

Com a últim detall afegim unes bisagres a la porta que no és més que una de les esctructures.

El resultat final es una paret de palets amb una estructura solida en la que només caldrà afegir-hi llistons d'altres palets en les separacions per tal de que quedi ben tancat. El cost d'aquesta "construcció" ha sigut de 25€ ja que només hem hagut de comprar 3 cabirons (5€/u), cargols per fixar les parets (5€/caixa) i 5€ en bisagres.

- La idea original va venir pel fet de utilitzar material reciclat amb un cost 0 i un cop vam començar a pensar com podiem encaminar-ho i buscant molta informació per internet vam trobar un video molt interessant i la veritat es que es una obra d'art. ¡Us el deixem perquè disfruteu!




Us animeu???

Gràcies a en Jaume per la seva ajuda incondicional i desinteressada!

0 comentarios:

Publica un comentari a l'entrada